Diz Ağrısı İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Diz ağrısına iyi gelen yöntemler, dizin sıcaklığını arttırmak ya da bitkisel kürler uygulamaktır. Diz ağrısı durumu genellikle vitaminsizlik, ağır kaldırma ya da ani yaralanmalardan meydana gelir. Hareket kaynaklı ağrılarda kişilerin diz egzersizleri yapması, bir süre kullandığı ayakkabıya dikkat etmesi gibi yöntemler gereklidir. Yüksek topuklu ayakkabı kullanımı, ağırlık merkezini değiştirmesi nedeniyle dize yapılan basıyı arttırır. Özellikle merdiven çıkma gibi hareketlerde topuklu ayakkabı kullanımı, dizdeki yükün daha fazla artmasına neden olur. Bu nedenle sürekli olarak topuklu ayakkabı
kullanılmamalıdır.

Diz Ağrısı İçin Soğuk Terapisi

Soğuk terapisi kullanarak diz ağrısını geçirmek için buzluktan çıkarılan birkaç parça buz, torbaya konur. Diz derisi ile direkt olarak temas ettirilmez. Sonrasında bir bezi tampon olarak kullanarak dizde gezdirilir. Bu sayede dizde oluşan travma nedenli ağrının azaltılması hedeflenir. Özellikle ani çarpma, düşme sonucunda meydana gelen ağrı ve morluklarda bu yöntem uygulanabilmektedir. Ayrıca temiz bir bez kullanarak ağrıyan yeri sıkıca sarmak da iyi gelecektir.

Diz Ağrısı İçin Bamya Tohumu

Bamya tohumu ile diz ağrısını geçirmek için kişilerin aktardan bamya tohumu temin etmeleri gerekir. Kemik, kas ve eklemler üzerinde büyük etkiye sahip olan bu bitki, dizde meydana gelen sıvı kayıplarında kullanılmaktadır. Sıvı kaybından kaynaklanan diz ağrılarında bamya tohumunun kullanılması, hem kaybedilen sıvının geri kazanılmasında, hem de ağrıların dindirilmesinde etkilidir. Kullanımı çay demleme şeklinde olmaktadır. bamya tohumlarının sıcak suda bekletildikten sonra suyun içilmesi şeklinde tedavi sağlanır. Demleme işleminin en fazla 8 dakika olması gerekmektedir. çay, diz ve eklem ağrılarının ortadan kaldırılmasını sağlar. Bamya tohumu çayına 2 gün, günde birer bardak devam edilmesi gerekir. Ardından 1 hafta ara verilmelidir. Bu şekilde diz ağrıları ortadan kalkacaktır.

Diz Ağrısı İçin Zencefil Tedavisi

Zencefil ile diz ağrısını geçirmek için aktardan alınacak zencefil veya zencefil yağı kullanılabilir. En güçlü doğal ağrı kesiciler arasında yer alan zencefil, diz ağrısının geçirilmesinde de rol oynar. Bunun için zencefili hem çay şeklinde tüketebilir, hem de zencefil yağını direkt olarak ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz. Zencefil çayını kullanmak isterseniz, kaynar suda demlediğiniz zencefili bal, tarçın ve zeytinyağı ile karıştırarak tüketmeniz gerekir. Bu şekilde 2 haftalık kullanımınızda ağrılarınızın belirgin şekilde azaldığını göreceksiniz. zencefil yağını kullanmak isterseniz, dizinizin ağrıyan bölümüne ovarak uygulayabileceğiniz yağdan sonra dizinizi sıkıca sarmanız gerekir. Bunu her akşam yatmadan önce uygulamanız gerekmektedir. Dilerseniz zencefili macun haline getirerek de tüketebilirsiniz. Bunun için zencefili suda iyice kaynatarak eriyecek kıvama gelmesini sağlayın. Ardından sudan çıkardığınız zencefili robotta çekin. Çekilmiş zencefillerin üzerinde isterseniz ceviz ve bal ekleyin. Dilerseniz fındık ile pekmez ile de bir macun elde edebilirsiniz. Mide rahatsızlığınız yoksa macuna fazla miktarda susam ekleyerek ağrı kesme durumunu arttırabilirsiniz. Bu macundan bir tatlı kaşığı kadar her gün tüketerek ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Bunun yanında zencefil yağı kullanmak, daha kısa sürede etkisini gösteren bir ağrı tedavisidir.

Diz Ağrısı İçin Zerdeçal Tedavisi

Zerdeçal ile diz ağrısını geçirmek için aktardan alınacak zerdeçal tercih edilmelidir. Zerdeçal, içeriğindeki antioksidan ve anti enflamatuar içerik ile ağrıyı keser. Doğal ağrı kesiciler sınıfında yer alan zerdeçal, yemeklerin içinde kullanılarak ya da çayı demlenerek tüketilebilir. Yemeklerin içeriğinde kullanılması ağrı kesme yönünden hızı yavaşlatır. Bu nedenle çayının ya da yağının kullanımı daha uygun olacaktır. bunun için 2 çay kaşığı toz zerdeçal ile bir su bardağı suyu demleyebilirsiniz. Ardından 8 dakikalık demleme süresini beklemelisiniz. Çayı soğutmadan, bal veya karanfil ekleyerek tüketebilirsiniz. Çayın bu şekilde kullanımı, 2 hafta süreyle devam etmelidir. Sonrasında çaya 1 haftalığına ara vermelisiniz. Eğer yağını kullanmak isterseniz, dizin ağrıyan kısmına yağı sürerek bir bez ile sıkıca kapatmalısınız. Bu işlemi her akşam yatmadan önce uygulamanız gerekir.

Dilerseniz zerdeçal yağı ile birlikte zerdeçal sütünü de tercih edebilirsiniz. Bu sütün kullanımı, yağından daha fazla etki edecektir. Zerdeçal sütü kullanımı, dizin ağrıyan kısmını direkt olarak uyuşturur ve acıyı hissetmemenizi sağlar. Ancak süt çok etkili olduğundan az miktarda kullanılmalıdır. Dizde kızarıklık veya yanma hissedilmesi durumunda kullanım durdurulmalı, bir doktora başvurulmalıdır.

Diz Ağrısı İçin Çınar Yaprağı Tedavisi

Çınar yaprağı kullanarak diz ağrısını geçirmek için aktardan alınacak çınar yaprağı kullanılmalıdır. Bu yaprak, kronikleşmiş ağrılarda ve romatizma tarzında hastalıklara iyi gelmektedir. Çınar yaprağının kullanımı, çay demleme şeklinde gerçekleşmektedir. Kemiklerin güçlenmesi ve sıvı kayıplarının önüne geçmesi ile bilinen çınar yaprağı çayı, uzun süreli kullanım durumunda yan etki yapabilmektedir. Bu nedenle kullanım öncesinde doktora danışılması gerekir. Çınar yaprağı yağı içilmez. Sadece yaprağın kaynatılması ile elde edilecek renkli suyun ağrıyan bölgelere sürülmesi gerekir. Çarpma kaynaklı ağrılarda bu kullanımın faydası görülmez. Hastalık kaynaklı ağrılarda çınar yaprağı yağı kullanılmalıdır.

Herhangi bilinen bir hastalığın varlığı durumunda, romatizma benzeri durumlarda veya dizde doktor teşhisi almış sıvı kaybının varlığı halinde doktordan izinsiz herhangi bir bitkisel karışım kullanılmamalıdır. Karışımlar, sadece geçici olduğu bilinen, ancak günlük yaşamın kalitesini arttırmak için ağrının kesilmesi gereken durumlarda kullanılmalıdır. Aksi halde sadece ağrı durur, ancak hastalık ilerlemeye devam eder.

Diz Ağrısı İçin Egzersiz Tedavisi

Diz ve bacak egzersizleri ile diz ağrısını geçirmek için fizyoterapistlerden destek alınabilmektedir. bunun yanında egzersiz desteklerinin hangi durumda kullanılacağı da önem taşır. Çarpma ve vurma kaynaklı diz ağrılarında kasları güçlendirici germe etkinlikleri, kas yenileyici ağırlık etkinlikleri yapılmalıdır. Ancak kemiğin kırılmasına neden olabilecek romatizma ya da ileri vitamin eksikliği durumlarında egzersiz ile tedavi, kişisel olarak uygulanmamalıdır.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir